På Nørbæk Efterskole sørger vores køkken for, at vi bliver tilbudt en velsmagende varieret kost, der lever op til anbefalingerne og gør det muligt for eleverne at opfylde kroppens behov for næringsstoffer.
Kosten er vigtig for os alle, og ikke mindst for eleverne på en efterskole, hvor man både bor og går i skole. Sund kost har stor betydning for indlæringsevnen.
Vi er stolte af vores køkken, og vi opfatter kosten som en vigtig del af vores pædagogik. Derfor er der også mødepligt til måltiderne, som ikke bare er noget, der skal overstås.
Vi gør brug af gode råvarer og laver så meget som muligt fra bunden. Vi bruger grove grønsager og rodfrugter. Sparer på fedtstoffet og bruger en god olie. Vi bager selv vores brød og bruger mel med stort kostfiberindhold , og gerne økologisk. Maden præsenteres indbydende og er tilpasset målgruppen. Vi ønsker, at måltiderne foregår i en god og hyggelig atmosfære og ønsker samtidig at give eleverne sunde kostvaner og motiverer dem til at smage på ”noget nyt” – så de bliver modige – madmodige.
Eleverne deltager på skift i madlavningen i køkkenet, hvor de får indsigt i sunde råvarer og bæredygtige principper, som de kan tage med videre.
Går du og overvejer at blive elev på Nørbæk Efterskole? Book et besøg eller kom til et af vores åbent-hus arrangementer.
Der serveres daglig 3 hovedmåltider, hvor der er mødepligt og det foregår i fælles spisesal. Der er ikke mødepligt til de 3 mellemmåltider.
Morgenmad består af; friskbagt brød, forskellige oste, pålæg, marmelade, yoghurt naturel m. hjemmelavet topping (frugt, musli, ymerdrys), årstidens frugt, havregryn, cornflakes, havrefras og havregrød. Økologisk minimælk og vand.
I weekenden tilbydes brunch med et større udvalg.
Til middagsmaden serveres dagens varme måltid. Maden er lavet af gode råvarer. Eleverne præsenteres for traditionelle retter og udfordres på nye retter/ingredienser, de måske ikke kender. Den varme ret serveres altid med ”grønt” tilbehør eller ”grønt” integreret i retten. Vi nyder koldt vand til måltiderne fra vores drikkeautomater.
Aftensmaden består af hjemmebagt rugbrød og forskellige slags pålæg/fisk/æg samt tilbehør. Derudover vil der være ”lunt” supplement eller andet alternativ. Der er altid ”grønt” tilbehør. Serverer vand til.
Mellemmåltiderne (formiddag, eftermiddag og aftenkaffe) består altid af årstidens frugt. Derudover kan tilbuddet bestå af: hjemmebagt brød, knækbrød, kiks og tilbehør hertil, gnavegrønt, smoothies, myslibar og lign. Der vil få gange om ugen også tilbydes kage.
Specialkost eller diæter kan selvfølgelig tilbydes hvis der foreligger en aftale med hjemmet og hvis det er lægeligt begrundet. Vi tilbyder også specialkost, hvis der er tale om religiøse hensyn.
På Nørbæk Efterskole har vi et madudvalg bestående af: forstander, køkkenleder, 2 ansatte og 2 elever. I madudvalget kan eleverne komme med ønsker og ideer til maden. Ønskerne omsættes til praksis, hvis det er muligt.
I køkkenet er vi ansat en køkkenleder, en bager og en køkkenassistent. Der er tre elever med i køkkenet en uge ad gangen.
Ved at acceptere giver du dit samtykke til, at vi kan indsamle og behandle oplysninger om din browsingadfærd.